RTT therapie

Rapid Transformational Therapie (RTT) is een therapie op snelheid, maar wel een therapie die zeer effectief werkt. Het is bij RTT therapie niet de bedoeling dat er eerst maanden over je problemen gepraat moet worden voor er een oplossing komt. RTT therapie pakt, in maximaal drie sessies, direct jouw problemen aan. RTT therapie wordt uitgevoerd door het beste van hypnotherapie, psychotherapie, NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), cognitieve gedragstherapie en neurowetenschap met elkaar te combineren.

De RTT therapeut gebruikt de beste technieken van al deze therapieën om jou te helpen omgaan met ‘onafgemaakte zaken’ uit het verleden. Met deze technieken kan de therapeut pijn en angsten aanpakken die je soms al jarenlang bij je draagt en die je belemmeren in jouw dagelijkse leven.

RTT therapie helpt bij het opsporen en doorbreken van belemmerende patronen

De bedoeling van RTT therapie is om belemmerende patronen op te sporen en te doorbreken. Vaak zitten trauma’s uit het verleden je in de weg en belemmeren je om verder te gaan met je leven. Door die trauma’s kun je jezelf zo in de weg zitten dat je jezelf, zowel je brein als je lichaam, onbewust saboteert. Je bent onrustig en zit jezelf in de weg en dat compenseer je door bijvoorbeeld:

  • Teveel te gaan eten,
  • Uitstelgedrag
  • Onzekerheid
  • Jezelf omlaaghalen
  • Niet voor jezelf opkomen
  • Gestrest zijn
  • Slecht slapen

RTT Therapie

Verleden afsluiten

Onderliggende oorzaken worden met RTT therapie opgespoord. De therapeut kan ook direct iets met de opgespoorde oorzaak of angst doen. Je kunt die vervelende gebeurtenissen of angsten uit het verleden vaak direct afsluiten en zo negatieve gedachten en gevoelens achter je laten. Je leert weer vertrouwen op jezelf. Daardoor kun je jezelf makkelijker open stellen voor anderen, zoals je partner of je kinderen.

Je zult beter slapen en meer rust ervaren. Hierdoor zullen je lichamelijke klachten ook verdwijnen. Je zult je mentaal, fysiek en emotioneel beter kunnen ontwikkelen omdat je weer in verbinding staat met jezelf. Er zijn geen trauma’s en angsten uit het verleden meer die je in de weg staan.